Hvorfor oss? I 2016 publiserte vi enkle og miljøvennlige metoder for bipleie. Våre bidrag opprørte hovedsakelig birøktere, som ubevisst og usant informerte om vanskeligheter med å holde bier.

Advarsel: Hvis du leter etter svar på spørsmål om hvordan du bedre kan ta vare på biene, kan du ikke ignorere disse fakta!

Bier har eksistert på planeten vår i over 150 millioner år. Menneskelig inngripen i økosystemet har ført til at de europeiske honningbier ikke lenger kan overleve alene.

De har blitt truede arter i regionen vår. De ville utryddes uten omsorg for en birøkter, noe som ville ha katastrofal innvirkning på hele økosystemet.

Vår visjon er å skape et system for økologisk birøkt uten bruk av kjemikalier. På en måte som er bærekraftig. For tiden har vi hundrevis av honningbikolonier.

Hver og en blir overvåket med den nyeste teknologien. Teknologi vi bruker er spesielt laget for å hjelpe birøktere. Birøkteren får full oversikt over helse og produktivitet i elveblestene sine.

Takket være denne teknologien er det ikke nødvendig med inngrep, som ville være unødvendige. Det er 100%biologisk, 100% restfrieharmløsfor biene, brukervennlige, brukbare hele året, selv i honningstrøm og gir deg maksimal effekt.

Teknologien er designet for å være rimelig for alle, ingen installasjoner, ingen konfigurasjonsbehov.

Noen få eksempler på informasjon, er teknologien som gir birøkteren:

Vekt av en bikube (gevinst eller tap per time, daglig, ukentlig og månedlig)

Temperatur og fuktighet i og utenfor en bikube gir deg informasjon omstyrke av kolonien

Atmosfærisk trykk gir deg informasjon om været

Antall bier i kolonien ogtilstedeværelse av dronning. Dronningvarsling er avgjørende for en birøkter.

Tyverivarselog skadevarsling fra dyr eller vind

Svermende spådommerberegnes fra bielyd (3 uker før, 2 uker før, 1 uke før)

Batteriets levetid er fra 1 til 5 år

Batteriets levetid er fra 1 til 5 år

Vet du hva biene dine gjør om vinteren?

Dette er nyttårsbi-respons på fyrverkeri.

Dette er birøveri. Fra 73 kg til 33 kg i løpet av 8 timer.

Prosjektet vårt støttes av titusenvis av mennesker, og de hjelper tusenvis av bierkolonier.

Andre måter du kan hjelpe

Noen av dere kan bare ikke bidra, men det betyr ikke at du ikke kan hjelpe:

  • Du kan spørre oss om noe eller sende oss et kompliment.
  • Du kan dele oss eller like på sosiale medier

Avdekk hemmelighetene til bieoppførsel og fjern alle uklarheter i avl for alltid.

Hvis du leser denne artikkelen akkurat nå fordi du ikke kan svare på noen spørsmål om birøkt, så har du rett. Du vil lære hvordan du effektivt kan navigere i et nett av forvirrende meninger, slik at du ikke mister flere elveblest, at det ikke koster deg mye penger, og at du ikke trenger å lese en annen bok, som fremdeles ikke ville gi noen resultater.

Kjemper du og biene dine med noen av disse problemene?

Problemer med moren
Ukjent mors død, manglende vilje til å adoptere en mor, manglende evne til å oppdra sin egen mor, tap av mor og dannelse av trompeter da mor begynte å produsere

Problemer med bieoppførsel
Følsomhet for plyndring, tendens til å sverme, aggresjon mot mennesker, aggresjon under birøkterintervensjoner, motvilje mot å bygge kammer

Innsamlingsproblemer
Liten honningproduksjon, når, hvilken og hvor mye å mate, hvordan stimulere, bærer allerede nektar?

Problemer med sykdommer
Vedvarende flåttproblemer, når skal man behandle?

Værproblemer
Dødsfall om vinteren eller i løpet av året, utvikling av sen vår, elveblest forble skadet etter stormen, hvordan finner jeg ut om de er trygge om vinteren

Utstyrsproblemer
Hvilken type bikube du skal velge, hvilken rammestørrelse du skal bruke, isolert eller uisolert bikube

Andre problemer
Sprøyter av bønder, problemer med birøktere som reiser

Er omsorgen for bier utmattende, økonomisk krevende og noen ganger bringer deg til tårer? Sannsynligvis ikke din feil!

Det spiller ingen rolle hvilket klima du har biene i, eller hvor godt året er, eller hva elveblestene og utstyret ditt er. Det spiller ikke en gang hvilken linje med bier du har. Før du gir opp og begynner å argumentere for at det er ment å være, at det er feil med klimaendringene, kan du prøve dette eksperimentet til, for å overbevise deg om noe annet. Det er alltid håp.

Vi har gitt birøktere en enkel og velprøvd løsning for å eliminere selv de mest alvorlige problemene med bier.

Tro ikke på LYGER og MYTER om birøkt og oppførsel!

Det er utrolig at mytene som spres av noen organisasjoner, birøktere, men også allmennheten, fremdeles fremmes. Dette til tross for at det er utført enorm forskning på bier og avl. Dessverre har bier bodd her i 150 millioner år og er nå bokstavelig talt en truet art. På begynnelsen av det tjuende århundre klarte en birøkter å ta vare på 500 elveblest, og i dag har de fleste birøktere problemer med å håndtere til og med 50.

Myte nr. 1:

„En isolert bikube er bedre."

FAKTUM: Noen birøktere bruker isolerte elveblest, andre uisolerte. De to gruppene diskuterer stadig hva som er bedre. Isolerte elveblest er større, tyngre og vanskeligere å vedlikeholde. Uisolerte elveblest har dårligere varmeisolasjon. Birøktere med isolerte elveblest hevder at biene trenger å holde så mye varme som mulig om vinteren. Om sommeren trenger de beskyttelse mot overoppheting fra solen slik at de ikke trenger å avkjøle så mye og kan produsere mer honning og ikke svekke seg selv. Birøktere som har uisolerte elveblest, sier at biene deres ikke har noe imot det. Og hva er den virkelige sannheten? Forskning bekrefter at bier ikke bryr seg. Om vinteren varmer de ikke opp hele bikubeområdet, de varmer bare klyngen som de trekker seg inn i, og utenfor kan det lett være den negative temperaturen. Ikke bekymre deg for hvilken type bikube du har. Det som er viktig er at du kan jobbe godt med det.

Myte nr. 2:

„En paret mor vil få avkom som har en tendens til å sverme."

FAKTUM: Mange bieiere mener at svermede mødre bærer genetisk materiale, noe som forårsaker en tendens til å sverme. Omfattende forskning på dette emnet har vist at dette ikke stemmer. Det var ingen målbar tendens til at bier sverm fra mødre, som svermet.

Myte nr. 3:

„Aggressive biekolonier vil gi mer honning."

FAKTUM: Birøktere prøver å avle milde mødre, og på den annen side er den gjeldende påstanden at elveblest med milde mødre ikke produserer så mye honning som mer aggressive elveblest. Ingen undersøkelser har vist at honningproduksjonen er avhengig av humør til biekolonier.

Myte nr. 4:

„Bier må ikke åpne om vinteren."

FAKTUM:Birøktere prøver å ikke åpne bier om vinteren. I perioden fra slutten av august til mars året etter, vet de i utgangspunktet ikke hva som skjer med biene. Birøktere føler at hvis de ser på bikuben, vil den kalde forstyrrelsen være slik at biene vil omkomme 100%. Imidlertid er bier relativt aktive i denne perioden. De har ikke noe imot en kort titt på bikupen i det hele tatt, selv når den er -10˚C ute. Det biene virkelig forstyrrer er sjokkene. De reagerer på dem med spenning, og hvis de varer for lenge, kan de forstyrre vinterklyngen. Så sprer biene seg rundt bikuben og fryser.

Myte nr. 5:

„Det må ikke være for mange elveblest på bigården"

FAKTUM:Birøktere sier at bier vil sulte hvis det er for mange i et område. De hevder at landet er overbefolket og at det har innvirkning på honningproduksjonen. Men virkeligheten er at det er bigårder der det er flere tusen elveblest på ett sted. Biene kan dekke et område på 100 millioner m2 rundt bikuben, så det er praktisk talt ingen fare for overbelegg. Det som kan være problemet er heller griskheten til birøkteren, som tar all honningen sin under honninghøstingen. Hvis biene på et gitt tidspunkt ikke har noe å føre nektar fra, sulter de virkelig.

Myte nr. 6:

„En erfaren birøkter vil gi meg råd“

FAKTUM:En erfaren birøkter kan gi deg råd, men det er veldig vanskelig for ham. Han kjenner ikke biene dine, han vet ikke hva du har gjort mot dem, og han vet ikke hvordan de oppførte seg over tid. Elveblest er en kompleks organisme, og det er viktig å kjenne hele konteksten. Det er som å komme til legen, og han vil diagnostisere barna dine basert på beskrivelsen din. Det er viktig at du forstår biene og at du objektivt kan måle hva som skjer med dem.

Myte nr. 7:

„Omsorg for bier er utfordrende."

FAKTUM:Folk, og til og med birøktere, synes det er utfordrende å ta seg av bier. Det er allment akseptert at det er tidkrevende, koster mye penger og krever mye erfaring og teoretisk kunnskap. Dette synet har tre grunner:
1. Folk er redde for bier,
2. Folk forstår ikke livet til bier,
3. Birøktere gjør feil inngrep i elveblest.

Virkeligheten er at omsorg for bier er lettere enn å ta vare på kjæledyr eller fjærfe. Hvis du ikke skader dem, kan de takle seg selv. De bringer nok nektar til å overleve gjennom vinteren, avle sine egne avkom og en ny mor, bygge nye kammer og til og med lage minst en ny bikube som vil finne ny tilflukt. Det eneste har endret seg siden 1980-tallet. Bier må behandles! Du må kvitte seg med en parasitt som heter varoa destructor. Denne parasitten ble hentet av mennesker fra India og spredt over hele verden, og nå må birøktere lære å leve med den.

HVORFOR er det så vanskelig å ta vare på biene?

Bier er ikke mennesker og tenker ikke som mennesker. Bier kan ofre seg selv til fordel for hele biekolonien. De aksepterer en hersker og spør ikke selv når det er mye arbeid. Fra den første dagen de er født, jobber de og slutter ikke før de dør. For å dø går de ut av bikuben. Bien har en veldig liten hjerne, men hele biekolonien har en hjernemasse som kan sammenlignes med en menneskelig hjerne. Og hvis du beregner forholdet mellom hjernen og vekten til organismen, vinner biekolonien på full linje.

Hva er bienes store hemmelighet?

De fleste beeiere tror at biene bare reagerer og de trenger å tenke for dem. Faktisk er birøkteren ikke i stand til å oppfatte kompleksiteten i bikuben. De kan ikke diagnostisere årsaken til problemene, og prøver å korrigere bare problemene og ikke årsakene. I tillegg var de fleste av problemene forårsaket av birøkteren selv, han skjønner bare ikke det, fordi kompleksiteten i problemet er enorm.

Hva sier de om oss?

„Først da jeg så på dette systemet, forsto jeg hva jeg gjorde galt og hvordan jeg tok feil med hva biene mine trengte. Hvis du vil forstå hva dine synes og hva du skal gjøre for at du ikke skal skade dem, anbefaler jeg absolutt å prøve fullstendig overvåking. Du vil ikke finne noe bedre i vårt land eller i verden. Det er ganske enkelt, forståelig selv for en absolutt nybegynner. "
Dušan H., 50 år gammel, Košice

„Da biekoloniene mine døde, kunne jeg ikke holde tårene i øynene. Det slo meg hele veien og jeg sa til meg selv at jeg aldri vil oppleve dette igjen. Jeg var heldig å finne dette systemet for bipleie, og nå vet jeg at det bare handler om meg, og at det er opp til meg å ha velstående bier eller tiggere. Jeg vil absolutt anbefale det til alle - denne overvåkingen vil definitivt hjelpe."
Elena M., 42 år gammel, Senec

„Jeg er veldig heldig som har oppdaget disse menneskene. Selv i min alder flyttet de denne boka enda lenger. Selv om jeg ikke er teknisk og datamaskinkyndig, hjalp barnebarna mine med installasjonen. Nå vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal behandle bier på forskjellige stadier av livet. Og likevel er det så enkelt, bare se grafene i applikasjonen, og jeg vet nøyaktig hvordan biene mine liker."
Peter G., 74 år gammel, Spišské Podhradie

Hvem er jeg og hvorfor skal du stole på meg?

Jeg heter Peter Kočalka og er en profesjonell birøkter. Imidlertid er jeg ikke bare en vanlig kommersiell birøkter, jeg er interessert i økologisk birøkt og jeg trenger alltid å forstå deres oppførsel. Ikke bare støtter tusenvis av mennesker allerede tilnærmingen min, men jeg har utviklet prosedyrer for bipleie og overvåking, som ikke bare hjelper birøktere, men også tjener til å samle inn vitenskapelige data.

Overvåking av elveblest og velprøvde prosedyrer for bipleie.

Vår normale pris for bikubestørrelse starter på 129 €, og birøktere fortalte oss hvorfor vi har en så lav pris. Standardprisen for noen produsenter er 280 €. Selv om vektenes funksjonalitet er mindre, og de ikke har erfaring med bier og hva birøkteren trenger. Nå kan du betale en liten del av dette beløpet og få en gratis online applikasjon for mobiltelefonen. Jeg mener at bipleie skal være enkel og rimelig. Gjennom vår overvåking vil jeg gjøre dette mulig for alle birøktere over hele verden. Tenk deg at du har bier du ikke trenger å bekymre deg for. De gjør deg lykkelig, og du bryr deg bare om det du trenger. Det er nesten som om de kommuniserer med deg. Bare se for deg. Til slutt har du hele greia under kontroll, og hvis noe går galt, kan du finne ut hvorfor. Ikke mer tristhet, ikke flere svermende bier, ikke flere frustrasjoner og pinlige situasjoner.

DEMO-DATA FRA VÅR APIAR

Intern temperatur, Ekstern temperatur

Intern fuktighet, Ekstern fuktighet

Lufttrykk

Vekt

Frekvens, Volum

CO2

Status for batterier

Latest posts

All
monitoring